Vásárlói értékelések

Inzulin diéta

Újszeged Egészségközpont

Alapos kikérdezés, egyéni anamnézis felvétele és a jelenlegi étrendi szokások ismerete nélkül inzulin diéta dietetikus sem fog sablonokat adni, hiszen akkor nem lesz személyre szabott az étrend. Viszont hogy könnyebb legyen a gyakorlati megvalósítás, ebben az anyagban összeállítottam Neked egy, a klasszikus szénhidrátdiétába megfelelő 3 napos mintaétrendet.

Az étkezések között min. Az első étkezést 1,5 órával az ébredés után kezdd meg! Az utolsó étkezés ideális esetben 2 órával lefekvés előtt megtörténik.

inzulin diéta

Az étrend javarészt lassan felszívódó, vércukorszintet lassan emelő szénhidrátokat tartalmaz. Az étrend hozzáadott cukortól mentes.

  • Inzulinrezisztencia: ilyen egy mintaétrend - HáziPatika
  • Az inzulinrezisztencia diéta
  • MINTAÉTREND IR-ESEKNEK ÉS CUKORBETEGEKNEK - Dia-Wellness
  • Mi az inzulinrezisztencia kezelésének 4 pillére?
  • A klasszikus felosztás nem mindenkinek megfelelő.
  • Inzulinrezisztencia étrend - Dr. Benkő Éva
  • Inzulinrezisztencia diétája - Diabetes centrum

Bár az alábbi mintamenüben nem szerepelnek, de az étrend gyorsan felszívódó szénhidrátokat úgymint pl. A friss kerti vetemények, zöldségek azaz pl. Inzulinos cukorbetegek esetén viszont szükség lehet az ilyen mértékű precizitásra, mindig egyeztess dietetikusoddal!

inzulin diéta

Ha nem bírod a kiszabott mennyiséget megenni, az sem probléma. Mindig egyeztess dietetikussal az étrendedet illetően!

inzulin diéta

Ezek a mennyiségek és arányok nem mindenki számára megfelelőek! A diabeteseknek szóló hivatalos szakmai protokoll, ajánlás is azt mondja, hogy az étrend ideális kalória- szénhidrát- fehérje- zsírtartalmát az egyéni szokásokhoz, igényekhez igazítjuk. Ez nem egy kifejezetten csökkentett szénhidrát-tartalmú étrend, valójában a kiegyensúlyozottságra törekszik.

Aki viszont korábban grammnyi szénhidrátot és másfélszer ennyi kalóriát fogyasztott, az nemcsak stabil vércukor- és inzulinértékekre, inzulin diéta mínusz kilókra is számíthat.

inzulin diéta

Az én szakmai tanácsom az, hogy ha fogyni is szeretnél, akkor elengedhetetlen a heti min. A mintaétrend napi 5 étkezést tartalmaz, de ez sem ideális mindenki számára.

Ha számodra a napi 4 étkezés könnyebben megvalósítható, hagyd el a tízórait vagy az uzsonnát s ezzel kalóriákat is megtakaríthatsz.

MINTAÉTREND IR-ESEKNEK ÉS CUKORBETEGEKNEK

Ezen túlmenően pedig grammnyi gyorsan felszívódó szénhidrát beiktatható edzéshez kötötten, azaz előtte, közben vagy utána. Ezen egyéni sajátosságokat mindig érdemes szakemberrel együtt leegyeztetni!

inzulin diéta

A cikkben táblázatos formában szerepel az étrend, azonban a hozzávalók, pontos mennyiségek és az elkészítés megtekintéséhez töltsd le a cikk végén található dokumentumot.