A tejtermékek előnyei

Diabetes tejkezelési

Természetes aludttej. A joghurt hasznos tulajdonságai és előnyei

Ezt okozza a rendszeres húsfogyasztás Kapcsolatot talált a rendszeres húsfogyasztás és a nem daganatos betegségek hosszú sora között egy nagy létszámmal végzett brit kutatás.

Erős bizonyítékok utaltak már arra, hogy a vörös húsok és a feldolgozott hústermékek egyebek mellett szalonna, kolbász túlzott fogyasztása összefügghet a vastag- és végbélrák kockázatának növekedésével.

cukorbetegség kezelése aspen mag diabétesz kezelésében sürgős segítséget

Mostanáig azonban nem volt világos, hogy az erős húsfogyasztás emeli-e más, nem daganatos betegségek kockázatát. A kérdést csaknem ezer brit felnőtt adatainak elemzésével tisztázták a tudósok.

Az alanyok a 25 leggyakoribb, kórházi kezelést igénylő, nem rákos megbetegedését vizsgálták meg.

kő olaj a diabétesz kezelésében polinese diabétesz kezelésére

A kutatás elején a résztvevőknek ki kellett tölteniük egy kérdőívet, amely a táplálkozási szokásaikat — köztük a húsfogyasztást — tartalmazta.

Ezután átlagosan nyolc éven diabetes tejkezelési követték őket nyomon. Akik rendszeresen, vagyis heti diabetes tejkezelési vagy ennél is többször ettek húst, azok a kevés húst fogyasztókhoz képest nagyobb valószínűséggel dohányoztak, ittak alkoholt, ám kevés gyümölcsöt és zöldséget, rostot és halat ettek, valamint inkább voltak túlsúlyosak és elhízottak.

A fenti tényezőktől megtisztított adatok alapján megállapították, hogy a vörös hús túlzott fogyasztása együtt a feldolgozott hústermékek evésével az iszkémiás szívbetegség, diabetes tejkezelési tüdőgyulladás, a divertikulózis — a vastagbélben kialakuló kis kitüremkedések —, a bélpolip és a cukorbetegség kockázatnövekedésével függ össze. Mostanáig nem volt világos, hogy az erős húsfogyasztás emeli-e más, nem daganatos betegségek kockázatát — fotó: Pixabay A húsfogyasztás napi hetven grammos emelkedése például az iszkémiás szívbetegség 15 százalékos, a diabétesz 30 százalékos kockázatfokozódását hozta magával.

+1: A titok, ami megrengette a világot

A szárnyasok megnövekedett fogyasztása a gyomor- és nyelőcsövi reflux, a gyomor- és bélgyulladás, a divertikulózis, az epehólyag és a diabétesz fokozott kockázatával függött össze. Minden újabb 30 gramm szárnyashús napi fogyasztása 17 százalékkal nagyobb reflux- és 14 százalékkal magasabb diabéteszkockázatot jelentett. A legtöbb összefüggés mérséklődött, amint a testtömeget is figyelembe vették.

Ez arra utal, hogy az összefüggéseket részben a rendszeres húsfogyasztók nagyobb testtömege okozza. Azt is megállapították, hogy a feldolgozatlan vörös hús és szárnyas fogyasztása a vashiányos vérszegénység kisebb kockázatával függött össze, ellenben a feldolgozott húskészítmények nagyobb bevitele nem volt kapcsolatos a vérszegénységgel.

a fekélyek kezelése sebek során cukorbetegség barna cukor cukorbetegeknek