Alacsony vércukorszint a cukorbetegeknél

Hipoglikémia pajzsmirigy, Orvos válaszol

Tartalom

  Bibok György Módosítva: A hipoglikémia elsősorban az inzulinnal kezelt betegek körében fordul elő, de néha bizonyos típusú tablettás terápia mellett is jelentkezhet.

  neurogén nem forrasztás diabétesz kezelésére

  Sajnos előfordulhat, hogy valaki rendszeresen találkozik a jelenséggel- hogy ilyenkor mi a teendő, azt dr. Bibok Györgytől, a Cukorbetegközpont diabetológusától tudtuk meg. Tünetei közt leginkább izzadás, remegés, gyengeség, nyugtalanság, éhségérzet, koncentrációs zavar jelentkezik, és ha az illető rövid időn belül nem rendezi a vércukor szintjét, úgy a folyamat súlyosbodhat, és tudatzavar, ájulás, görcsös tünetek is felléphetnek.

  cukor cukorbetegség második típusú kezelés

  Elsősorban az inzulinnal kezelt betegeknél jelentkezik ilyen állapot, ám előfordulhat más gyógyszerrel kezelt cukorbetegeknél is. A leggyakoribb ok, hipoglikémia pajzsmirigy a kívülről beadott inzulin mennyiség több, mint amit a szervezet felhasznál az étkezés hatására bekövetkező vércukorszint emelkedés kompenzálására.

  kezelés chicarium diabetes

  Ez úgy jöhet létre, hogy pl. Éppen ezért fontos, hogy a diabétesszel élők kellően tájékozottak legyenek a hipoglikémia tüneteit, megelőzését és kezelését illetően.

  A betegek alapos tájékoztatása a hipoglikémia kockázatát növelő tényezőkről alapvető része a cukorbeteg gondozásnak.

  kezelése djvu cukorbetegség

  Mi minden okozhat hipoglikémiát? Általánosságban elmondható, hogy az inzulin terápia esetén fordul elő leggyakrabban hipoglikémia, főleg akkor, ha beteg un.

  Az inzulinok között is van különbség, mert ma már tudományos vizsgálatokkal igazolható, hogy bizonyos, un. Bibok Györgya Cukorbetegközpont diabetológusa hozzátette, hogy vannak olyan g yógyszercsoportok is, melyek szintén hajlamosíthatnak a vércukorszint leesésére.

  milyen ásványvíz a cukorbetegség kezelésére

  Ezek az ún. Ezek a készítmények sajnos nem csak a hipoglikémia esélyét növelik, de hipoglikémia pajzsmirigy testsúlynövekedést is okozhatnak.

  practical diabetes care

  Hogy lehet elkerülni a hipoglikémiát?