Perceptions des femmes enceintes de Kinshasa, République Démocratique du Congo

Diabetes pregestacional.

Pregesztációs cukorbetegség Azokat a nőket, akik már terhességük előtt cukorbetegek voltak, meg kell különböztetni a terhességi cukorbetegségtől, amely sokkal gyakoribb, de sokkal könnyebben kezelhető is. Míg a terhességi cukorbetegség legtöbb esetben az életmódra vonatkozó irányelvek elegendőek a kontroll célok eléréséhez, a terhesség előtti cukorbetegségben szenvedő nőknek mindig gyógyszerekkel kell kezelniük. Terhesség előtt: Javasoljuk, hogy ne csak a terhesség alatt, hanem a fogantatás előtt is optimalizálják az ellenőrzést.

Terhesség alatt:

A rossz kontroll az abortuszok és az embrió változásainak növekedésével jár. Nincs olyan küszöb, amely alatt nem áll fenn a rendellenességek kockázata. Ezeket az optimális értékeket nem könnyű elérni hipoglikémia nélkül.

Amíg ezekben a kritériumokban nem állapodnak meg, ajánlott egyedileg minden esetre. A cukorbetegség kezelése terhesség alatt: Az étrendnek figyelembe kell vennie a beteg súlyát, korrigálva az ideális testsúlytól való eltéréseket.

Menedzsment szállítás közben:

Ha nincs szülészeti ellenjavallat, napi mérsékelt testmozgást kell javasolni. A betegek életkora miatt a pregesztációs cukorbetegség legtöbb esetben 1-es típusú cukorbetegségről beszélünk, amelynek kezelése inzulin.

diabetes pregestacional

Az elmúlt években 2-es típusú cks diabetes eseteit tapasztalták fiataloknál, serdülőknél és még gyermekeknél is, ezért nő a terhesség eseteinek száma a 2-es típusú cukorbetegségben.

Bár egyes tanulmányok támogatják egyes orális antidiabetikumok alkalmazását terhesség alatt, nevezetesen a metformint és a glibenklamidot, a legtöbb szakértő inkább az inzulint használja, diabetes pregestacional biztonságos gyógyszer, amelynek gyakorlata nagy tapasztalattal rendelkezik.

 Чепуха. Вы жаждете обладать ею еще сильнее, чем «Цифровой крепостью». Я вас знаю.

Manapság megengedett az elhúzódó inzulinok, az NPH-típusú intermedierek, a gyorsak és a gyors analógok használata. Sok esetben nem tudjuk elérni a terhesség során megkövetelt szigorú ellenőrzési célokat, ami egyértelműen jelzi az inzulinpumpák használatát.

Pregesztációs cukorbetegség

Ezek az eszközök a gyors inzulinokat vagy a legtöbb esetben a korábban említett gyors inzulin analógokat használják. Szemészeti vizsgálatok és terhesség: Még akkor is, ha nem sokkal korábban szemészeti ellenőrzést végeztek, az első trimeszterben szemészhez kell fordulniuk.

E felülvizsgálat alapján a következő ellenőrzések gyakoriságáról döntenek. Magas vérnyomás és terhesség: Nagyon fontos a terhesség alatti vérnyomás szabályozása, a szisztolés — Hgmm, a diasztolés 65—79 Hgmm.

Néhány, a cukorbetegségben leggyakrabban alkalmazott vérnyomáscsökkentő gyógyszer, például az ACE-gátlók és az ARB-k terhesség alatt ellenjavallt. Methylopa, labetalol, dialthiazem, klonidin vagy prazosin alkalmazása ajánlott. Menedzsment szállítás közben: Nem is olyan régen azt várták, hogy egy terhes nő nem éri el az optimális kontrollt, így a csecsemők makroszómák voltak, túl nagyok, ami növelte a magzat distresszének kockázatát a szülés során és a császármetszések arányát.

diabetes pregestacional

Szinte az összes szállítás korai volt. Az utóbbi időben azonban sok nő éri el a jó kontrollt, és a szülés idővel megtörténik. Noha az inzulinpumpa terápiája a centrumban fennmarad a vajúdás alatt, az inzulint szinte mindig együtt adják a szérummal, ami megkönnyíti a szoros kontrollt a vajúdás alatt. A köldökzsinór elvágásával az anya glükózja gyorsan eltűnik az újszülött testéből, de az inzulin néhány órán át marad, ami hipoglikémiává válhat.

Kiszállítás után: A baba: Pontosan a hipoglikémia veszélye miatt az újszülött gyakran tölt néhány órát a neonatológiában, gyakran glükózszérumot adva át az anyai inzulin kompenzálására.

Никакой крови. Никакой пули.

Ezen órák után a baba minden további probléma nélkül az anyához kerül. Mindenesetre a csecsemő vércukorszintjét 30 percenként meg kell mérni a szülés utáni első 2 órában, majd 3, 6, 12, 24, 36 és 48 órában. Az anya kezelése a szülés után: Szüléskor hirtelen csökken az inzulinrezisztenciát kiváltó hormonok koncentrációja, így a szülés után nagyon jelentősen megnő az anya inzulinérzékenysége, ezért gyakori, hogy sokkal kevesebb inzulint igényel, mint a szülés előtt, az inzulin adagjának felére csökkentése.

Könyv nyelve: Ismertető: Dado que vivimos en una sociedad cambiante y compleja, la cual necesita de profesionales que estén cada día más preparados con los requerimientos y demandas que los usuarios de sus servicios requieren, y siendo que el diabetes pregestacional de orientación reviste de vital importancia las respuestas a las necesidades de la sociedad actual; es que este trabajo de investigación analiza las funciones que desempeñan los orientadores en su ejercicio en relación a las funciones estipuladas por los lineamientos del Servicio Civil de Costa Rica y sus implicaciones jurídicas en la prestación de los servicios educativos. Con los diferentes hallazgos de esta investigación, se hace necesario una adecuada gestión del conocimiento de los profesionales en orientación, junto a los de sus jefes inmediatos que son los directores del centro educativo; considerando que una adecuada gestión jurídica, tanto por parte de la persona profesional en Orientación como del administrador educativo, permitirá la mejora sustancial en el cumplimiento y prestación de los servicios educativos.

A szülés után néhány héten belül az érzékenység normalizálódik. A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő nők gyakran visszatérnek az diabetes pregestacional gyógyszeres kezelésre. Javasoljuk a pajzsmirigyhormonok mérését a szülés után 3 vagy 4 hónappal, mivel a szülés utáni pajzsmirigy diszfunkció gyakoribb az diabetes pregestacional típusú cukorbetegségben, mint az általános populációban. Szoptatás: Azon a tényen kívül, hogy a szoptatásnak számos táplálkozási és immunológiai előnye van az újszülött számára, az is látszik, hogy hosszú diabetes pregestacional vannak metabolikus előnyök, bár még nincsenek végleges tanulmányaink ezen a területen.

A szoptatás hipoglikémiát okozhat, ezért ajánlatos előtte uzsonnázni. Az újszülött hosszú távú prognózisa: Az intrauterin időszakban magas glükózszintnek kitett gyermekeknél nagyobb a kockázat az elhízás, a szénhidrát-anyagcsere és a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatára a jövőben.

diabetes pregestacional

Bár a 2-es típusú cukorbetegség gyakrabban fordul elő azoknál az embereknél, akiknek a családi diabetes pregestacional ez szerepel, az egészséges életmód egészséges táplálkozás, testmozgás jelentősen csökkenti ezt a kockázatot. Éppen ellenkezőleg, nem ismert, hogyan lehet csökkenteni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát a betegségben szenvedő szülők gyermekei között.